Wie zijn wij

 

Wie ben ik en hoe is het begonnen.

Ik kweek al vanaf 2008 met de valkparkiet heb dit jaar een stamboom kunnen maken van drie generatie's.
In 2015 hopen wij de vierde generatie te mogen verwelkomen.
Naast de valkparkieten hebben we in de  voliere ook andere soorten zo als de
kakariki, klosterkanarie, fifi fancy kanarie, diamantduif. kwartel en Bourkeparkiet gehad. Helaas door vogel roof ben ik alle vogels kwijt geraakt in 2021

Wil je de vogels volgen of heb je ook een liefde voor deze vogel neem gerust een kijkje op de website of word lid van onze facebook

Zelf ben ik lid van de Nederlandse vogel bond en ring ik de jongen die in onze hobby kwekkerij geboren worden.

Ook ben ik aangesloten bij de Vogelvereniging Faunafelisena in IJmuiden waar je me geregeld ziet en ik mee doe aan de vogeltentoonstelling.
Op dit moment kweek ik de falow lutino, wildkleur en cinnemon. 


Hoe het allemaal begon.

In 2009 kreeg ik mijn eerste valkparkiet genaamd Beauty Ze was een falow lutino cinnemon witmasker. op dat moment had ik al een hand tamme dwergpapagaai maar zocht een maatje voor hem. Helaas konden ze niet met elkaar over weg en werd Beauty geplukt. Ik besloot om ze ieder een eigen kooi te geven en ze apart los te laten vliegen. Me dwergpapgaaai bleek alleen erg slim te zijn en wist een raam open te maken en daar door naar buiten te glippen. Doordat hij van een auto zo schrok vloog hij weg.

 

Mijn liefde voor de valkparkiet groeide steeds groter en ik wou graag een nestje proberen. Helaas bleven de eitjes leeg. Mijn oom kocht een lief koppeltje voor me Dymond en Coeky en de vier vogels waren erg close met elkaar en snel gaven Dymond en Coeky mij hun eerste jongen. Geweldig vond ik het hoe de jongen zo lelijk als ze geboren worden uit groeide tot mooie vogels. Mijn hart verlangde naar meer soorten te kunnen hebben en mee te kunnen kweken. Het kwekers bloed stroomde ten slotte door mijn aarderen door dat mijn opa vroeger een top kweker was geweest en vele prijzen heeft mogen winnen met zijn kanaries. Mijn droom werd al snel om in zijn voetsporen te mogen gaan wandelen. Helaas kon mijn opa dat niet meer mee maken door dat hij aan een hart aan val was overleden.
Ik kweekte twee jaar op een klein flatje waar ik woonde en had al snel verschillende mutatie's in mijn bezit.
Ik probeerde zo veel mogelijk te leren via vrienden die kweekte en dingen op te zoeken.
Ook kreeg ik te maken met hand op fok Dymond werd ziek en was niet in staat voor haar drie jongen te zorgen. Voor Coeky was de taak alleen te zwaar. Ik met goede moet op forum om hulp gevraagd. Er was daar een, een schat van een meid die me wou helpen ze gaf me de hand vaten van hand op fok. Het lukte me om de jongen in leven te houden maar door dat Coeky uit geput raakte moest ik de taak alleen volbrengen. Een kennis had me al laten zien hoe het moest maar toch moest ik veel leren. Ik ging naar Ridderkerk en leerde daar mijn jongen te voeden en hoe je de pap moest maken. Ik was zo blij dat ik zag dat me jongen probeerde zelf te eten dan ik over ging om van een lepel af te eten. Zo leerde ze al snel hoe ze zelf moesten eten. Zelf heb ik een van de jongen gehouden en heeft hij in 2013 zelf zes prachtige jongen gekregen waar hij met ze pop onwijs goed voor zorgt.

In 2011 kreeg ik eindelijk een huisje met een tuin en kon er weer een stap van me dromen waar gemaakt worden. Ik kreeg me eigen buiten voliere later zouden we de binnen voliere in de schuur gaan bouwen maar door dat ik zelf een trotse moeder ben geworden kon ik me vogels niet meer binnen houden mijn meisje heeft dan te veel last van het stof.
Beuaty overleed in 2012 in me armen door een shock.
Dymond is helaas begin 2013 overleden en Coeky heb ik moeten verkopen omdat hij de nieuwe generatie niet hebben wou en de jongen van zijn zoon en dochter dood beet.

Mijn liefde voor de vogels bleef groeien en ik wou nog veel meer leren. Zo wou ik ook leren over verwondingen en over de wilde vogels. Ik solliciteerde op het vogel hospitaal in Haarlem waar ik aan genomen werd. Ik zorgde hier voor de baby vogels die binnen gebracht werden door dat ze hun ouders kwijt geraakt waren door dat mensen het nest verstoorde of door dat ze uit het nest gevallen waren.

 

Op dit mommend heb ik meerdere koppels in me bezit waar ik mee kweek. Elk jaar komt er een stukje droom uit en leer ik meer over deze soort vogel.
Het leukste vind ik om met deze vogels te werken de kweek maar ook de informatie die ik heb mogen leren te delen met andere.
Kom ik zelf op een probleem waar ik niet eerder mee te maken heb gehad vraag ik altijd eerst meningen van andere die kweken voor dat ik in actie kom. Uit al die antwoorden volg ik me hard en probeer ik het beste te doen voor me jongen.
Ik ben van mening dat je geen fouten kan maken maar hier alleen van kan leren.
Daarom oordeel ik ook nooit een andere kweker en geef ik alleen mijn mening of mijn ervaring wand RESPECT is het belangrijkste in de kwekers wereld en iedereen kan van elk ze ervaring weer leren.


Naast mijn liefde voor de valkparkieten heb ik een grote liefde voor papegaaien en heb ik een grijze roodstaart . Deze jonge man leeft bij ons in de woonkamer en daar train ik ook veel mee.

 

Ook hebben we sinds 2021 kippen in de tuin waar ik onwijs van geniet.
Hier kweek ik niet mee maar als me dames broeds zijn laat ik de natuur wel gaan en mogen ze een paar eitjes uitbroeden en de jongen groot brengen. Vorig jaar hebben we dan ook 9 prachtige jongen van ze gehad en kunnen plaatsen.

De kippen gaan ook wel eens mee naar school als er een thema is en wat doet Lana het dan geweldig. Beetje voer uit de handjes pikken en je laten aaien is geen probleem. Hier bij lat ik wel op welke dame geschikt is.

 




Let op u vogels controleer de sloten van de volière. Geef ze geen kans