24-07-2022
Wat een weken maar eindelijk kunnen we zeggen dat ook de valkjes weer mee doen in de kwekerij. Afgelopen tijd hebben we een nieuwe buiten verblijf voor ze gemaakt en beveilig er op.
Ondanks het een jaar geleden is zit de angst er nog steeds in. Dit merken we ook aan Silence die al zijn vriendjes heeft zien verdwijnen of zich zelf dood vlogen in het donker om te kunnen vluchten.

Het mannetje dat altijd erg tam was is nu erg schuw en vlucht weg als we in het buitenverblijf komen. We geven hem alle tijd en geduld om ons opnieuw te leren vertrouwen. Elke dag met wat trosgiers staan we rustig bij ze en laten we ze zelf komen. Willen ze niet dan mogen ze lekker in alle rust genieten van hun lekkers. 

Hopelijk mogen we dit jaar toch nog gaan genieten van jong spul. Silence en Yello hebben elkaar de liefde verklaard en zijn samen erg druk bezig met het broedblok. 

Doordat het buiten verblijf niet al te groot is zullen we de jongen met 9 weken oud verkopen. Heb je interesse laat het gerust weten dan reserveren we hem voor je en kun je al vanaf 4 weken oud een band met je gekozen jong op bouwen. 
Zo ver als het gaat zullen we de jongen proberen tam te maken. Met veel liefde en geduld.

Aan hand op fok zonder medische reden doen wij niet. Dit doordat het voor de wed verboden is. De ouders zullen zelf hun jongen groot brengen mits de gezondheid van de ouders of jongen niet in gevaar komt

4-9-2022
Ik ben me er van bewust dat ik al een tijdje geen update heb gegeven.
Yella en Silence hadden 4 jongen waar 1 helaas dood in het broedhok in is gevonden.
3 gele en het was 1 wit pluisje.
In het begin voorde de ouders onwijs goed en stoorde ik ze ook zo min mogelijk maar sinds een dag heb ik nr 3 naast me in een kooi. Na 8 uur observatie in het broedhok werd het kleintje nog niet gevoerd en ben ik eerst gaan bij voeren.  Ze krop bleef leeg en de 2 oudste een mooie volle krop
Door dat het kleintje zo verdrukt werd en steeds meer werd verstoten heb ik hem naar binnen. Iets tegen me principes in wand ik ben van mening dat een jong door ze ouders  hoort opgevoed te worden. Maar asl ik hem had laten liggen was hij als dode opgeschreven en dit krijg ik niet over me hard als ik de spullen en de kennis heb om hem te helpen.

 

 

Na de eerste keer wegen was het kleintje van rond de 9 dagen oud maar 14 gram. In een dag is hij gelukkig 3 gram aan gekomen maar het blijft nog heel spannend of hij het mag gaan halen. Te jong te klein maar ik heb stille hoop. Duimen jullie mee. 

20-09-2022

Wat een mooie afgelopen twee weken. Fylet hebben we een volle week met de hand gevoed en zo nu en dan mee genomen naar de volière. dat hij sterk genoeg was hebben we hem even bij de andere in het broedhok gelaten omdat we aan hem merkte dat hij zich toch wel alleen voelde. Dat onze grote verbazing dat we hem haalde met zijn voeder tijd had hij een volle krop met zaad. We houden hem nu een week in de gaten of ze goed blijven voeden en gelukkig doen de ouders dit ook.
Onder tussen is de oudste uit gevlogen en word door de ouders goed verzorgt. Moon en star mogen niet in de buurt komen van hun oudste. Hier van staat een filmpje op onze tik tok.